Η γεωργία στη Νάουσα

Η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νάουσας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυρήνες αγροτικής παραγωγής στην χώρα μας, με δεδομένη την διαμόρφωση του εδάφους του, την μακροχρόνια πείρα και εξειδικευμένη γνώση των κατοίκων του και τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες για την ανάπτυξη μιας σειράς δυναμικών καλλιεργειών, όπως τα φρούτα, τα αμπέλια και τα λαχανικά.

Στα πλαίσια αυτά λοιπόν η περιοχή χαρακτηρίζεται από σχετικά υψηλή ανάπτυξη του γεωργικού τομέα, ο οποίος αποτελεί σε μεγάλο βαθμό την κύρια πηγή εισοδήματος για σημαντικό τμήμα του πληθυσμού.

Κυριαρχούν οι δενδρώδεις καλλιέργειες, με κυριότερη την καλλιέργεια επιτραπέζιων ροδακίνων και μήλων, η αθροιστική συμβολή των οποίων στην συνολική παραγωγή γεωργικών προϊόντων είναι πολύ μεγάλη. Σημαντική ωστόσο είναι η συμβολή και της παραγωγής κερασιών, ιδιαίτερα από τις ορεινές κοινότητες, τα οποία λόγω του σημαντικού υψομέτρου και των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών, χαρακτηρίζονται από εξαιρετική εμφάνιση και γεύση, με αποτέλεσμα την ισχυρή θέση τους στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.

Φόρμα Σχολίων

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
6 + 0 =

Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.