Χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια

Το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια» βρίσκεται στην δυτική πλευρά του όρους Βέρμιο σε υψόμετρο 1.430-2.005 μ. Απέχει 17 χλμ. από την πόλη της Νάουσας και ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος παραμένει πάντοτε ανοικτός κατά την χειμερινή περίοδο.

Ανηφορίζοντας από τη Νάουσα προς τα 3-5 Πηγάδια, αρχικά θα συναντήσουμε τη διασταύρωση προς το χωριό Μεταμόρφωση και τον πανέμορφο καταρράκτη του, όπου φτάνουμε από δασικό δρόμο περνώντας μέσα από πυκνά δάση με οξιές και βελανιδιές και στη συνέχεια νέα διακλάδωση προς το χωριό Άγιος Παύλος (την παλιά Κουτσούφλιανη). Ακόμη 2 χλμ. και φτάνουμε στο χιονοδρομικό κέντρο 3-5 πηγάδια, το ένα από τα 3 χιονοδρομικά που υπάρχουν στο Βέρμιο. Τα lift ξεκινούν από τα 1.430 μ. και σε ανεβάζουν μέχρι τα 2.005 μ. στο πάνω σαλέ. Είναι από τα λίγα χιονοδρομικά που διαθέτουν σύστημα τεχνητής χιόνωσης και μάλιστα με 20 κανονάκια και 2 αντλιοστάσια. Υπάρχει άνετο parking, σαλέ με εστιατόριο και καφέ τα οποία διαχειρίζεται ο Δήμος Νάουσας, δύο ξενοδοχεία, ορειβατικό καταφύγιο και βέβαια εκτός από σκι μπορείς να κάνεις και snowmobile. Και γιατί λέγονται 3-5 πηγάδια; Δεν μπορούν να τα μετρήσουν; Ή μήπως διαφωνούν αν είναι τρία ή πέντε; Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πηγάδι. Υπάρχουν τρεις πηγές χαμηλά (κοντά στη βάση του χιονοδρομικού) και ακόμη πέντε πηγές ψηλότερα.

Η άρτια υποδομή του χιονοδρομικού κέντρου, εκτός από τα χειμερινά σπορ, προσφέρεται ποικίλες δραστηριότητες (ορειβασία, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, αιωροπτερισμό, αλεξίπτωτο πλαγιάς). Ακόμη έχει καθιερωθεί και ως κέντρο προετοιμασίας πολλών αθλητικών συλλόγων, ομοσπονδιών και εθνικών ομάδων. Οι χιονοδρομικές πίστες κάθε βαθμού δυσκολίας, ικανοποιούν τις απαιτήσεις για αθλητική αλλά και τουριστική χιονοδρομία.

Το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου φροντίζει ώστε οι πίστες να είναι πάντα κατάλληλα διαμορφωμένες για να σας προσφέρουν ασφάλεια και μοναδικές συγκινήσεις.

Με το σύστημα τεχνητής χιόνωσης, το μοναδικό στην Ελλάδα, εξασφαλίζεται άριστη ποιότητα χιονιού καθ’ όλην τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

(Πηγές:
http://www.3-5pigadia.gr/?page_id=1787
http://partetavouna.blogspot.gr/2010/10/blog-post_17.html)

Φόρμα Σχολίων

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
9 + 11 =

Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.