Με κέντρο τη Νάουσα, οι αρχαιολάτρες μπορούν πρώτα να επισκεφτούν τους περίφημους Μακεδονικούς Τάφους των Λευκαδίων, τη Σχολή του Αριστοτέλη, στα Ισβόρια, και λίγο μακρύτερα τη Βεργίνα και την Πέλλα και να έρθουν έτσι σε επαφή με την κοιτίδα του Αρχαίου Μακεδονικού Πολιτισμού.

Οι φυσιολάτρες, μπορούν, ακολουθώντας τα μονοπάτια και τις ειδικές επισημασμένες διαδρομές, όπως είναι το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4, να εξερευνήσουν το βουνό, που είναι βατό και προσπελάσιμο όλο το χρόνο. Τα διάσπαρτα εξωκλήσια προσφέρουν πολλές γωνιές ανάπαυσης και ψυχικής ηρεμίαςμετά από μια διαδρομή με τα πόδια ή το αυτοκίνητο.

Μερικά ενδιαφέροντα σπήλαια που υπάρχουν διάσπαρτα κοντά ή και λίγο μακρύτερα από την πόλη (Σαράντα Κάμαρες, Λιμνοσπήλαιο, Κράστας, Αρκοχωρίου κ.ά.) αποτελούν αληθινές προκλήσεις για τους λάτρεις των σπηλαιολογικών εξερευνήσεων.

Στη θέση παλιών οικισμών του Βερμίου που καταστράφηκαν αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια παραθεριστικοί οικισμοί που συγκεντρώνουν, χειμώνα-καλοκαίρι, αρκετούς επισκέπτες. (Κουτσούφλιανη, Άνω Σέλι, Μεταμόρφωση-«Δραζίλοβο» κ.λπ.).

Στη θέση του παλιού οικισμού «Παλιονιάουστα», πάνω από τις πηγές της Αράπιτσας σε βράχο αποτυπώνεται γυναικεία μορφή, γνωστή και ως «μαρμαρωμένη γριά». Επίσης, ο παλιός προσφυγικός συνοικισμός της Ν. Στράντζας, στο κέντρο της αμπελουργικής ζώνης, παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον επισκέπτη, ως σταθμός στην εναλλακτική διαδρομή προς Γιαννακοχώρι.

Γενικά η περιοχή προσφέρεται για τουρισμό ολόκληρο το χρόνο. Ο επισκέπτης μπορεί, οποιαδήποτε εποχή, να απολαύσει την ομορφιά του τοπίου, να βρει κάποιο στοιχείο να κεντρίσει το ενδιαφέρον του, μπορεί πάντα να δοκιμάσει τις σπεσιαλιτέ σε κάποιο από τα ταβερνάκια της και βέβαια θα συναντήσει πάντα το χαμόγελο των Ναουσαίων και τη θερμή τους φιλοξενία.

(Πηγή: http://www.naoussa.gr/visit/paths/index.htm?output=print)

Φόρμα Σχολίων

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
7 + 10 =

Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.